Onze merken

Handen staan op de eerste plaats bij de Zweedse handschoenenmakers van Hestra. Sinds 1936 maakt Hestra handschoenen die warm en bewegelijk zijn en je beschermen bij verschillende omstandigheden. Vandaag de dag heeft Hestra meer dan 400 modellen in diverse kleuren, allen gebaseerd op de houthakkers handschoenen waar zij ooit mee zijn begonnen. Naast ski en outdoor maakt Hestra ook bike-, golf-, werk- en niet te vergeten fashion/ casual handschoenen.

Het enige wat Hestra maakt, zijn handschoenen. Een voorliefde voor duurzaamheid, natuurlijke materialen als wol en leer en een passie voor handwerk, pasvorm en kwaliteit maken Hestra’s tot het betere product in de markt.

Het familiebedrijf wordt op het moment gerund door de 3e en 4e generatie van de familie Magnusson. Zowel het ontwerp als de ontwikkeling wordt gedaan op het hoofdkwartier in het dorpje Hestra, Zweden. Handschoenen maken is niet eenvoudig, een groot deel gebeurt nog met de hand. De handschoenen worden gemaakt in eigen fabrieken en Hestra koopt al het leer, wol en overige materialen zelf in. Dit geeft Hestra de volledige controle over het productie proces.

Vertroetel je Hestra’s en je hebt er jaren plezier van op je buiten avonturen!

Maloja is niet gewoon een naam, maar een manier van leven. Bij Maloja gaat het om het gevoel dat je mooie momenten deelt met vrienden.

In 2001 ontdekten zij een foto van een snowboarder in de poedersneeuw. Onder deze foto stond de naam van het plaatsje waar de foto was genomen, Maloja. De founders hadden niet eerder van deze plaats gehoord. Deze foto trok hun aandacht en nog steeds bezoeken zij graag de plaats Maloja, 17 km verwijdert van St. Morritz, met prachtige hellingen voor het skiën of snowboarden.

Sinds 2005 maakt Maloja onderscheidende fiets-, ski-, hike-, klim-, nordic-, en hardloopkleding. Hun filosofie is over de afgelopen elf jaar niet veranderd. Wel creëren zij ieder jaar nieuwe designs. Zo stond de zomercollectie van 2015 (Mount Ten) voor hun roots en voor hun moed om nieuwe paden te bewandelen.

Een oog voor detail, unieke kleurthema’s, een speciale focus op handgemaakte producten, hoge functionaliteit alsmede stoffen van hoge kwaliteit en het plezier in anders zijn, dat is Maloja!